Feyenoord krijgt 3431 kaarten voor Atlético Madrid-uit

Feyenoord krijgt 3431 kaarten voor Atlético Madrid-uit

Adblockers gebruiken op YouTube kan niet meer. YouTube heeft besloten om niet meer alleen bij wijze van test, maar bij iedereen over de hele wereld zijn nieuwe adblockerbeleid in te voeren. Het is simpel: gebruik je een adblocker, dan mag je geen YouTube-video’s meer kijken.

Adblockers verboden op YouTube

YouTube is tegen adblockers, omdat ze ervoor zorgen dat advertenties niet meer worden getoond. En dat betekent dat er minder inkomsten binnenkomen, want adverteerders willen natuurlijk alleen adverteren als ook veel ogen de content te zien krijgen. Hoewel YouTube onder de vlag van Google natuurlijk rijk genoeg is, is het wel voor te stellen waarom het er zo op tegen is.

TEST

Tegelijkertijd zijn mensen ook juist door YouTube zelf waarschijnlijk veel fanatieker adblockers gaan gebruiken. YouTube heeft het aantal reclames zodanig opgeschroefd in een vrij korte tijd, dat het aanzienlijk minder aantrekkelijk is om nog een YouTube-video aan te slingeren. Dat doet het niet alleen om geld binnen te harken van adverteerders: dat doet het om je ietwat dwangmatig te verleiden tot het afsluiten van een YouTube Premium-abonnement.

tt

RIP YouTube Premium Lite

Dus ja, het mag inmiddels wel een kleine oorlog worden genoemd, die in onder andere Nederland nog wat meer voelbaar is omdat het platform heeft besloten het goedkopere YouTube Premium Lite-abonnement te stoppen. Maar ja, als je geen adblockers mag gebruiken en wel graag Mr. Beast of JennaMarbles wil kijken, dan zal je toch naar Premium moeten gaan à 11,99 euro per maand. Lite kostte maar 6,99 euro per maand.

Hoewel het natuurlijk makkelijk is om te denken: wat onsympathiek van het grote YouTube, is er echter ook een grote achterban van creators (waaronder de net genoemde YouTubers) die geld verdienen aan hun video’s mede door die advertenties, dus ook zij hebben er baat bij dat die wel worden gezien en niet worden geblokkeerd. Zij kunnen hun content alleen blijven maken als ze betaald worden: althans, wel in de hoeveelheid en met de productiekwaliteit waarin ze dat nu doen.

Mocht je een adblocker gebruiken, dan zal je merken dat YouTube je eerst een paar keer waarschuwt voordat de deur hard wordt dichtgetrokken en je geen video’s meer kunt bekijken.

Gebruik je een adblocker en zou je dan naar Premium overstappen, de advertenties maar nemen of YouTube minder gaan gebruiken? Deel het in de reacties.

Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments