''Loyaliteit is iets waarop supporters alleen kunnen hopen''

''Loyaliteit is iets waarop supporters alleen kunnen hopen''

Een rechtstreekse overstap van Feyenoord 1 naar Ajax komt zelden voor, Arnold Scholten was in 1995 tot nu toe de laatste. Steven Berghuis wordt nu in verband gebracht met de club uit Amsterdam en Feyenoord-watchers sluiten een overstap helemaal niet uit. Martijn Krabbendam: "Hij zal beseffen dat hij in Rotterdam persona non grata zal worden, zo erg is rivaliteit tussen de twee grootste clubs van het land."

"Maar wat Berghuis vooral doet, is profiteren van de zwakte van Feyenoord. En ook van de fout van Feyenoord", aldus Krabbendam in Voetbal International. De Rotterdammers wilden zo graag dat Berghuis bleef dat de aanvaller nu dus op te halen is voor vier miljoen euro. "Het kan niet anders of de trainingen bij Oranje hebben Berghuis gesterkt dat hij een stap moet gaan zetten. Hij speelt er op een hoger niveau en merkt dat hij mee kan. Sterker, tijdens de trainingen in Portugal voorafgaand aan het EK, behoorde Berghuis steevast tot de betere spelers. Hij liet dat ook zien in de wedstrijden die hij mocht spelen."

"Berghuis zal nu moeten beslissen of hij de stap aandurft. Hij haalt er nogal wat mee overhoop en stelt de club die altijd goed voor hem is geweest zwaar teleur", zo vervolgt Krabbendam. "Maar moet je trouw zijn? Loyaliteit is iets waarop supporters alleen kunnen hopen. Berghuis kiest wat hij denkt dat het beste is voor zijn carrière. Je kunt hem vervloeken, je kan hem een verrader vinden, maar het is niet zijn schuld. Het was Feyenoord zélf die dit allemaal mogelijk maakte.''

Read more about
Steven Berghuis
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments