Koeman over basisplaats Geertruida: "Dat is een tactische keuze"

Koeman over basisplaats Geertruida: "Dat is een tactische keuze"

In de halve finale van de Nations League tegen Kroatië heeft Ronald Koeman gekozen voor drie Feyenoorders in de basis van het Nederlands elftal. Voorafgaand aan de wedstrijd vertelt de bondscoach meer over de keuze voor Lutsharel Geertruida.

"Tuurlijk heb je twijfels op het moment dat Matthijs (de Ligt, Red.) wegvalt", begint Koeman tegenover de NOS. "Dan zijn er twee mogelijkheden. We hebben voor Geertruida gekozen omdat we ook willen dat we in de opbouw wel eens met drie achterin spelen. Dan schuift Geertruida naar het middenveld om daar een man meer te krijgen, dat ligt er allemaal aan hoe Kroatië druk zet. Dat is dan uiteindelijk een tactische keuze."

Afgedwongen
Hans Kraay jr. is het ook eens met de keuze voor de Feyenoorder als vervanger van De Ligt. "Geertruida heeft dit zo ongelofelijk afgedwongen. Hij is bloedje snel, hij kan in een hoge snelheid het middenveld in en hij is ook nog eens goed in de lucht, ook aanvallend. Deze jongen straalt een partij zelfvertrouwen uit, ook in de kleedkamer."

Read more about
Lutsharel Geertruida
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments