Gimenez scoort beslissende treffer en wint Gold Cup

Gimenez scoort beslissende treffer en wint Gold Cup

Santiago Gimenez heeft zich zondagnacht onsterfelijk gemaakt in Mexico. De spits van Feyenoord maakte als invaller kort voor tijd de beslissende treffer in de finale van de Gold Cup.

Vijf minuten voor het einde kreeg de spits van Feyenoord van bondscoach Jaime Lozano de kans om het veld in te gaan bij een gelijke stand van 0-0. Dit was mede met het oog op mogelijke verlenging tegen het sterke Panama. Echter, nog geen twee minuten later verscheen hij plotseling net over de middenlijn, met slechts één tegenstander in zijn buurt.

En plots was hij verdwenen. Zonder aarzeling sprintte hij richting het doel van Panama, met vloeiende bewegingen en technische hoogstandjes ontweek hij een verdediger en met nog twee Panamese verdedigers op zijn hielen plaatste hij de bal subtiel achter doelman Orlando Mosquera. Het doelpunt van Gimenez bezorgde Mexico de negende Gold Cup-overwinning.

"Het is onbeschrijfelijk'', vertelt Gimenez na afloop van de wedstrijd. ''Vandaag waren er 75.000 mensen en we moesten hen de beker geven. Eerst zag ik dat Orbe zijn man uitspeelde, toen wist ik dat ik in een een-tegen-een stond. Hij moest me aanspelen. Toen ik me vrij speelde en me omdraaide, wist ik dat de verdediger al moe was. Ik ging hem voorbij op snelheid en uiteindelijk raakte ik de bal niet eens perfect. Gelukkig viel hij binnen."

Gold Cup
De Gold Cup wordt georganiseerd door de CONCACAF, de regionale voetbalbond voor Noord- en Midden-Amerika en het Caribisch gebied. Het toernooi vindt om de twee jaar plaats en brengt nationale teams uit deze regio samen om te strijden om de titel van kampioen van Noord- en Midden-Amerika. Het omvat teams uit landen zoals de Verenigde Staten, Mexico, Costa Rica, Jamaica, Canada, Honduras, Panama en andere landen uit Noord-, Midden-Amerika en het Caribisch gebied.

Read more about
Santiago Gimenez
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments