Gimenez mist penalty tijdens oefenduel Mexico

Santiago Gimenez heeft tijdens de interlandwedstrijd van Mexico tegen Australië een penalty gemist. De spits van Feyenoord mocht in de tweede helft bij een 0-1 achterstand aanleggen vanaf de stip, maar schoot hard tegen de binnenkant van de paal.

Mexico speelde het duel uiteindelijk gelijk met 2-2 in het Cowboys Stadium in Arlington. De Mexicanen kwamen tijdens het oefenduel op een 0-2 achterstand en wisten acht minuten voor tijd de gelijkmaker te scoren. Concurrent Raúl Jiménez kwam na een uur spelen in het veld voor Gimenez en wist zes minuten later wel een strafschop te benutten.

Gimenez komt met Mexico woensdag 13 september om 1:30 uur in actie tegen Oezbekistan. De oefenwedstrijd wordt gespeeld in het Mercedes-Benz Stadium in Atlanta, Verenigde Staten. Zondag komt verder Yankuba Minteh met Gambia in actie tegen Congo. Het duel voor de Afrika Cup Kwalificatie begint om 21:00 uur.