Gimenez heeft spijt: ''Ik verloor mijn zelfbeheersing''

Gimenez heeft spijt: ''Ik verloor mijn zelfbeheersing''

Santiago Gimenez kijkt met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen met Feyenoord. De Mexicaan verheugt zich vooral op het spelen van de Champions League. Al moet de 22-jarige spits de eerste twee wedstrijden in de groepsfase op de tribune bekijken vanwege een schorsing.

Gimenez plantte in de verlenging van het duel met AS Roma van afgelopen seizoen zijn noppen op de knie van verdediger Gianluca Mancini. Op dat moment stond Feyenoord met 4-1 achter, wat uitschakeling in de Europa League betekende. Enkele minuten voor het laatste fluitsignaal sloegen de stoppen door bij Gimenez en daar heeft hij spijt van.

''Heel erg veel spijt'', vertelt Gimenez in gesprek met FOX Sports Radio. ''Ik verloor mijn kalmte. Soms zijn de emoties zo intens dat je niet nadenkt. Toen ze op het laatste moment gelijkmaakten, provoceerden ze me... ik verloor mijn zelfbeheersing. Ik gaf die trap en dat betreur ik. Later heb ik nog gesproken met Mancini. Als je een fout maakt, betaal je daarvoor een prijs.''

Feyenoord weet eind deze maand wie de tegenstanders gaan worden in de groepsfase van het miljoenentoernooi. ''Ik wil iedereen loten behalve Manchester City'', vertelt Gimenez, die nu al zijn zin krijgt. De Rotterdammers zijn namelijk net als de Engelsen ingedeeld in Pot 1.'' Ook zijn favoriete tegenstander FC Barcelona is nog niet mogelijk. ''Dan maar Real Madrid'', lacht de Mexicaan.

Robin van Persie
In gesprek met Mexicaanse media wordt ook gevraagd naar de samenwerking met oud-Feyenoorder Robin van Persie. "Sinds kleins af aan keek ik al tegen hem op. Ik vond hem altijd een indrukwekkende speler en vandaag heb ik het geluk met hem samen te werken. Hij heeft me verschillende adviezen en tips gegeven, die uiteindelijk zo eenvoudig en belangrijk zijn voor een spits. Ik heb ze toegepast en het heeft zich laten zien. Niet alleen hij, maar het hele team heeft me enorm geholpen.''

Read more about
Santiago Gimenez
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments