"Feyenoord was erop gebrand goed te reageren, en dat is overtuigend gelukt"

"Feyenoord was erop gebrand goed te reageren, en dat is overtuigend gelukt"

Feyenoord beleefde het perfecte weekend in aanloop naar de Europese kraker tegen AS Roma. Niet alleen kon het opnieuw drie punten bijschrijven in de jacht op de zestiende landstitel, maar dat gebeurde ook nog eens met een overtuigende 5-1 overwinning op RKC Waalwijk. Die zege werd in de AD Voetbal Podcast nabesproken.

Journalist Maarten Wijffels zag hoe de verschillende 'wapens' van Feyenoord vanaf de start goed tot hun recht kwamen. "De loopacties van Wieffer zonder bal", noemde hij als voorbeeld. "Dat deed hij direct een paar keer en daar kwam de eerste goal uit voort. Gimenez zit in een fase waarin alles goed valt. Ik heb op hem gelet en hij beheerst ook het spel van passief buitenspel staan. Dat is voor een verdediger altijd lastig. Dat was mooi om te zien."

"De passing van achteruit is ook zo'n spelprincipe onder Slot: je passt niet om het passen, maar om mensen uit te spelen. Trauner dribbelt in en RKC moet een keuze maken. Dan speelt hij verder en moet RKC weer een keuze maken. En RKC zelf kwam met een spelopvatting naar De Kuip... die wilden ook proberen om goals te maken. De eerste 20 minuten kregen ze in ieder geval één grote kans en nog een paar mogelijkheden, maar je kunt het ook een beetje naïef noemen dat RKC best open speelde en veel ruimtes weggaf. Dat speelde mee, maar Feyenoord was er sowieso op gebrand om goed te reageren naar Ajax. En dat is ze overtuigend gelukt."

AS Roma-thuis
Feyenoord kan zich nu volledig gaan richten op de eerste ontmoeting met AS Roma. "Die gaan niet open spelen, hoor", lachte Wijffels, die echter wel benieuwd is of Roma alles zal geven om de Europa League te winnen. "Je zag in de vorige ronde dat Lazio de Conference League iets extra's vond. De competitie, daar gaat het om. Het zou kunnen dat dat voor Roma ook geldt. Maar Mourinho is ook echt een winnaar. Het lijkt me niet aan de orde dat ze het echt laten lopen. Maar in Italië gaat het er wel om en Feyenoord is al zowat zeker (van de landstitel, red.)." Roma is op dit moment de nummer drie van de Serie A en moet in de top vier zien te blijven om zich te kwalificeren voor de Champions League.

Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments