De Goeij: "Hij gaf daarmee de aanzet tot het behalen van de titel"

De Goeij: "Hij gaf daarmee de aanzet tot het behalen van de titel"

Met zes prijzen en meer dan driehonderd wedstrijden voor Feyenoord weet Ed de Goeij als geen ander hoe het is om onder de lat te staan in De Kuip. Afgelopen seizoen zag de oud-Feyenoorder de twee huidige keepers een belangrijke rol hebben in de behaalde landstitel.

"Als er ooit een Andere Tijden Sport wordt uitgebracht over het kampioenschap van Feyenoord in 2023, krijgt die ene redding onherroepelijk een hoofdrol", vertelt De Goeij in het nieuwste Feyenoord Magazine. "Ik doel natuurlijk op de redding van Timon Wellenreuther in de uitwedstrijd tegen Ajax. Impliciet gaf hij daarmee de aanzet tot het behalen van de titel."

"Als Wellenreuther die bal van Mohammed Kudus niet had gepakt, had Lutsharel Geertruida later vermoedelijk ook niet de winnende gemaakt", vervolgt de topkeeper zijn verhaal. "Hoewel Wellenreuther later ook belangrijk was tegen Sparta, zal hij voor altijd herinnerd worden aan dé kampioensredding."

Justin Bijlow
Met vijf prijzen en 119 wedstrijden is Bijlow ook al lang belangrijk onder de lat bij Feyenoord. De Goeij wil ook zeker benoemen dat hij een groot aandeel heeft in afgelopen seizoen. "We moeten niet vergeten dat Justin Bijlow het voor en na zijn blessure eveneens uitstekend gedaan heeft. Ik hoop van harte dat Justin komend seizoen eindelijk eens gevrijwaard blijft van blessures. In hem heeft Feyenoord immers een topkeeper in huis."

Read more about
Justin Bijlow Timon Wellenreuther
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments