Databureau: Feyenoord favoriet voor winst Europa League

Databureau: Feyenoord favoriet voor winst Europa League

Feyenoord maakt een uitstekende indruk op de Europese velden. De Rotterdammers hebben AS Roma verslagen in De Kuip en daardoor is de ploeg van trainer Arne Slot gestegen in verschillende datamodellen. Feyenoord is nu zelfs favoriet om de Europa League te winnen, aldus de laatste berekeningen van FiveThirtyEight. Eind januari voorspelde het databureau al een kampioenschap voor Feyenoord en dat lijkt nu slechts een kwestie van tijd te zijn.

De kans op Europees succes voor Feyenoord is toegenomen tot 21%, dat is drie procent meer dan Manchester United en vijf procent meer dan Juventus. De kans dat Feyenoord de halve finale bereikt ten koste van AS Roma wordt nu geschat op 68%, terwijl het bereiken van de finale een kans van 40% oplevert. Het feit dat Feyenoord nu als favoriet wordt aangewezen, heeft ook te maken met het gunstige schema van de Rotterdammers. Wanneer Feyenoord AS Roma verslaat, zal de club het opnemen tegen Union Sint-Gillis of Bayer 04 Leverkusen.

UEFA-coëfficiënten ranglijst
De Rotterdammers maken ook een enorme sprong op de coëfficiëntenranglijst. Het is niet uitgesloten dat de ploeg van trainer Arne Slot tot de 25 beste clubs van Europa gaat behoren. Volgens de huidige berekeningen zal Feyenoord aankomend seizoen uitkomen op 49.000 coëfficiënten punten, wat goed is voor plaats 27 op de ranglijst. Hierdoor is de kans groter dat Feyenoord in de toekomst een geplaatste status heeft tijdens een loting.

Databureau: Feyenoord favoriet voor winst Europa League
Read more about
Feyenoord Europa League
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments