Boskamp: "Het helpen van elkaar zit in het DNA van de club"

Boskamp: "Het helpen van elkaar zit in het DNA van de club"

Met drie landstitels op zijn naam weet Jan Boskamp heel goed hoe het is om met Feyenoord kampioen van Nederland te worden. Inmiddels beleeft de succesvolle oud-Feyenoorder de huidige successen als supporter en daar geniet hij optimaal van.

"Tijdens de kampioenswedstrijd heb ik na de eerste twee goals alleen maar om me heen zitten kijken", schrijft Boskamp in zijn column van het Feyenoord Magazine. "Ik heb oude mensen zien janken, de vreugde bij al die mensen was weergaloos. Ik dacht dat ik zelf een koele kikker was, maar uiteindelijk ben ik net zo maf. De ene is aan het zingen en springen, maar ik geniet in stilte door naar andere mensen te kijken. Een dag later, tijdens de huldiging op de Coolsingel, zag je misschien wel het best wat Feyenoord losmaakt bij mensen."

"De spelers zijn uit hetzelfde hout gesneden", schrijft Boskamp als hij zijn verhaal vervolgt over de jeugdspelers in de selectie. "Tijdens de huldiging zag ik Justin Bijlow en Orkun Kökcü opeens beneden bij de ziekenhuisbedden staan. Grote klasse was dat. Gek genoeg deden al die verhalen me denken aan de wereldbekerwedstrijd van 1970 tegen Estudiantes. Toen Joop van Daele z'n brilletje werd gebroken, stonden allemaal supporters langs de zijlijn die hun eigen bril aan hem wilden geven. Op een of andere manier zit het helpen van elkaar in het DNA van de club."

Arne Slot
Boskamp sluit zijn column af met een stukje over de trainer van Feyenoord. De oud-Feyenoorder ziet dat het succes van de Rotterdammers grotendeels is te danken aan Slot. "Ik vind het knap hoe hij zijn speelwijze steeds verder geperfectioneerd heeft. Aan het begin had ik het idee dat het alleen maar ging om drukzetten, maar gaandeweg werd de balans op het veld steeds beter. Ik ben blij dat Arne Slot bij Feyenoord blijft en dat er aan het eind van afgelopen seizoen snel duidelijkheid is gekomen over zijn toekomst."

Read more about
Jan Boskamp
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments