Basisplaats Jahanbakhsh zorgt wederom voor ruime winst Iran

Iran heeft vrijdagmiddag met 1-5 gewonnen van Kirgistan. Dankzij deze overwinning heeft het nationale elftal van Jahanbakhsh de groepswinst te pakken, nadat Afghanistan eerder al met 6-1 werd verslagen.

Jahanbakhsh begon zijn de wedstrijd in de basis maar werd al na 52 minuten gewisseld. Iran stond na 38 minuten op een 0-2 voorsprong, waar bij het eerste doelpunt de vleugelspeler van Feyenoord nog een assist gaf. Vlak voor de wissel van de Feyenoorder leek het even spannend te worden toen Kirgistan de aansluitingstreffer maakte, maar uiteindelijk bleek dat het elftal van Jahanbakhsh duidelijk de betere partij was.

Door de groepswinst zal Iran nu doorgaan naar de finale van de CAFA Nations Cup. Zaterdagmiddag zijn in de andere groep de laatste wedstrijden en zal de andere finalist voor Iran duidelijk worden. De strijd om de eerste plaats in de andere groep gaat tussen Oezbekistan en Tadzjikistan. Iran neemt het op 20 juni in de finale op tegen de winnaar van groep A.

Opstellingen
Iran: Beiranvand; Rezaeian, Hosseini, Pouraliganji, Noorafkan; Asadi, Cheshmi; Jahanbakhsh, Karimi, Torabi; Taremi.
Kirgistan: Kochenkov; Zhyrgalbek, Brauzman, Kichin, Mamyraliev; Atabaev, Aburakhmanov, Shukurov; Dzhumashev, Murzaev, Alykulov.