FSV: Laat ongewenst gedrag achterwege

FSV: Laat ongewenst gedrag achterwege

I.v.m. de vrije vervoersregeling, toegestaan door Gemeente Heerenveen, moest het zaterdag een groot feest worden. Helaas ging het toch weer mis bij het binnengaan van het uitvak en in het stadionvak 23.Voor aanvang van de wedstrijd arriveerden een grote groep supporters vanuit het centrum bij de toegangspoort van het uitvak. Wat ontstond als baldadigheid liep uit op onenigheid. Uiteindelijk vonden enkele supporters het nodig om hun medesupporters te negeren en al provocerend en duwend naar binnen te gaan, anderen daarbij in de vernieling drukkend. Hierdoor ontstond onderlinge onrust en besloten de aanwezige Feyenoord-stewards om zich vanaf de poort terug te trekken en het scannen en omwisselen te verplaatsten naar de achterliggende tourniquets. Dit om verdere escalatie te voorkomen en om de veiligheid te waarborgen van hen die in de verdrukking stonden. De schuldvraag werd als snel bij Feyenoord of de stewards neergelegen, omdat het binnengaan te lang duurde. Maar wat de oorzaak ook was, bewust onrust veroorzaken valt niet goed te praten.

Vraag je nu eens af, waarom je wel bij Feyenoord wil binnenstormen terwijl je dit niet doet bij een concert of een ander evenement. Daar sluit je toch ook aan als je naar binnen wilt, waarom dan niet als het juist om de club gaat waarvan je zegt te houden en die je met dit gedrag uiteindelijk meer beschadigd dan goed doet.

Het gehele gebeuren, maar ook de ongeregeldheden tijdens de wedstrijd in vak 23 van het stadion werden gadegeslagen door vertegenwoordigers van beide clubs en de politie van Heerenveen.

Het gedrag van slechts een deel van de supporters kan zomaar de aanleiding vormen dat dit de laatste keer was dat deze wedstrijd op vrij vervoer bezocht kon worden. Het kan ook nog eens gevolgen hebben voor andere wedstrijden, omdat elke club en elk politiekorps de gedragingen kan nalezen in het voetbal volgsysteem. Feyenoord en de FSV doen er alles aan om zoveel mogelijk vrij vervoer naar wedstrijden af te dwingen. Dergelijke op niets slaande bewuste acties doen daar totale afbreuk aan en brengen het op vrije vervoer gaan telkens in gevaar.

Laat daarom in het vervolg alle acties die de club en vervoersregelingen in diskrediet brengen achterwege. Je bent hier immers zelf ook bij gebaat .

Read more about
supporter
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments