Kamer buigt zich over 'voetbalwet'

Kamer buigt zich over 'voetbalwet'

De Tweede Kamer bespreekt woensdagmiddag een wetsvoorstel dat voetbalvandalisme en ernstige overlast moet tegengaan. De nieuwe wet geeft burgemeesters en justitie meer armslag om preventief in te grijpen, bijvoorbeeld met een gebiedsverbod, samenscholingsverbod of meldplicht. Het voorstel kan rekenen op brede steun in de Kamer. Wel zullen diverse partijen het debat aangrijpen om de wet aan te vullen met specifieke wensen. Het CDA wil bijvoorbeeld dat burgemeesters ook een 'thuisblijfplicht' kunnen opleggen en dat politie en justitie sneller mogen ingrijpen bij signalen over criminele activiteiten.

De Kamer heeft jarenlang gevraagd om een wet tegen voetbalvandalisme. CDA, PvdA en VVD maakten zelfs een eigen initiatiefwet, die het kabinet vervolgens grotendeels heeft overgenomen. Het wetsvoorstel is uitgebreid met maatregelen om andere vormen van ernstige overlast beter te kunnen aanpakken.

Read more about
voetbalwet
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments