Van Haaren: \'Familie blij dat Feyenoord won\'

Van Haaren: \'Familie blij dat Feyenoord won\'

ADO-speler Ricky van Haaren speelde zondag tegen Feyenoord een verkapte thuiswedstrijd. De Rotterdammer is een exponent van Varkenoord, maar brak nooit definitief door in De Kuip.

Op visite in Rotterdam beleefde ADO een kansloze middag. De derby van de volksclubs werd overtuigend gewonnen door de Stadionclub (4-2). "Het is mooi om terug te keren bij Feyenoord", zei Van Haaren na afloop tegenover Goal. "Maar ik had me er natuurlijk wel wat anders bij voorgesteld. We kregen de ruimte, maar hebben nagelaten om te voetballen."

Onderste uit de kan
“We wilden fel starten, maar liepen eigenlijk meteen tegen een achterstand aan. Daarna waren we de kluts kwijt", vervolgde de middenvelder. "In principe loop je dus al vroeg achter de feiten aan. Voor rust valt dan ook nog de 2-0 en vlak na de theepauze de 3-0. Dan weet je dat het over is. Dan is het meer tegenhouden om te voorkomen dat het uitloopt op een klapper."

De controleur vond dat ADO in Rotterdam niet het onderste uit de kan heeft gehaald. Zo benutte de ploeg de ruimtes niet goed en waren de twee tegendoelpunten in de eerste helft onnodig. "Je weet dat Feyenoord de lange bal speelt, maar toch kwamen daar twee goals uit voort. Daar hebben we het in de rust ook over gehad, want dat kan niet. Verder stond het verdedigend wel goed."

Eerste doelpunt
De 22-jarige voetballer beleefde op het oude nest een persoonlijk succesje. In de 84e minuut produceerde de rechtspoot een eretreffer voor de Hagenezen. Het was zijn eerste goal voor zijn huidige werkgever. “Ik had me voorgenomen om gewoon te juichen, maar met een 4-1 achterstand doe je dat niet, dus dan maar even zwaaien", aldus Van Haaren, die wist dat er veel kennissen op de tribune zaten.

Het was een eigenaardige situatie voor Van Haaren, aangezien zijn aanwezige vrienden en familie de Rotterdamse grootmacht een warm hart toedragen. "Ze zijn blij dat ik gescoord heb, maar ook dat Feyenoord gewonnen heeft", aldus Van Haaren, die tevens betrokken was bij de 4-2. Een voorzet van de middenvelder verdween via het hoofd van Jordy Clasie in het doel van de thuisploeg.

Zoektocht naar speeltijd
Van Haaren is momenteel bezig aan zijn eerste jaar in de Hofstad. In de zoektocht naar speeltijd stapte hij in de zomer van 2011 over van Feyenoord naar VVV-Venlo, waarmee hij vorig seizoen degradeerde uit de Eredivisie. Gelukkig voor Van Haaren bood de club uit de Hofstad hem een tweede kans op het hoogste niveau. “Tot nu toe speel ik hier alles en dat was de bedoeling. Ik hoop me hier goed door te ontwikkelen en dan een stapje vooruit te maken."

Als geluk bij een ongeluk kunnen Van Haaren en zijn teamgenoten de vieze smaak woensdagmiddag al wegspoelen. Dan komt Vitesse op bezoek in het Kyocera Stadion. Het duel met de Arnhemmers stond eigenlijk gepland voor 14 september, maar vond toen geen doorgang vanwege hevige regenval.

Read more about
Van Haaren
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments