Makaay: \'Koeman altijd goed voor sterke tactische vondst\'

Makaay: \'Koeman altijd goed voor sterke tactische vondst\'

Het is de vraag of Feyenoord zaterdagavond in Heerenveen zonder Graziano Pellè overeind blijft in de titelrace. Roy Makaay heeft een groot vertrouwen in trainer Ronald Koeman. "In de hele periode dat hij hier trainer is, heeft hij wel duidelijk gemaakt dat hij altijd goed is voor een sterke tactische vondst", benadrukt de spitsentrainer van Feyenoord in De Telegraaf.

De veronderstelling dat de druk op de vervanger van Pelle bij voorbaat groot zal zijn, wuift Makaay weg. De oud-aanvaller herinnert zich de laatste twee maanden van het vorige seizoen, toen Feyenoord zonder John Guidetti naar een tweede plaats steeg. "Als één speler niet meedoet, zelfs al heet die speler Pelle, valt heus niet een goed draaiend elftal in één klap in elkaar."

Dat Feyenoord dit seizoen weinig heeft gevarieerd qua speelstijl en veel heeft afgestemd op de aanwezigheid van Pelle in de spits, vindt Makaay niet vreemd. "Met Pelle heeft Feyenoord een herkenbare stijl", geeft de oud-international aan. "En je moet een spits gebruiken op zijn kwaliteiten. Als ze mij op mijn kwaliteiten gebruikten, dan gingen ze er wel in, hoor. Dan scoorde ik vanzelf veel."

Read more about
Makaay
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments