\'Feyenoord wil uitvak verbouwen als test voor staanvakken\'

\'Feyenoord wil uitvak verbouwen als test voor staanvakken\'

Feyenoord wil het uitvak in De Kuip volledig gaan verbouwen. De Rotterdamse club wil circa 1200 staanplaatsen creeëren in vak GG, waardoor men voortaan slechts één vak ter beschikking hoeft te stellen aan de uitspelende voetbalclub. Hierdoor kunnen Feyenoord-supporters permanent plaatsnemen in Vak G. De verbouwing zou ongeveer 300.000 euro kosten en dit zou via de extra inkomsten uit het het onderste vak binnen 2 jaar terugverdiend worden, zo bericht feijenoordcasuals.nl.

Het schijnt zelfs dat de transformatie van het uitvak een test is om in de toekomst mogelijk ook staanvakken in te voeren op de tribunes waar de eigen supporters plaatsnemen. Vak S en het parterre vak X zouden op het lijstje staan om verbouwd te worden, indien de test bij het uitvak positief uitvalt.

Hoewel staanvakken voorheen een wens was van de fanatieke aanhang van de stadionclub, blijkt nu echter ook dat dergelijke eenheden extra veiligheidmaatregelen met zich meebrengen. 1 op 1-fouillering, extra afscheidingen, uitbreiding video-bewaking en een toename van het aantal stewards worden geëist door de KNVB bij realisatie van dergelijke plaatsen in het stadion.

Read more about
De Kuip uitvak
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments