Ricky van Haaren pakt prestigieuze prijs Toulon

Ricky van Haaren pakt prestigieuze prijs Toulon

Het Nederlands beloftenelftal eindigde vrijdag als derde tijdens het toernooi van Toulon. Het team van Adrie Koster werd in de halve finales geëlimineerd door Mexico, dat de finale uiteindelijk met ruime cijfers (3-0) won van Turkije. In de strijd om plek drie trok Kosters selectie aan het langste eind tegen de leeftijdsgenoten van Frankrijk. Een dag later werd Ricky van Haaren uitgeroepen tot Revelatie van het Toernooi.

In het Mexicaanse Hyères ging Oranje voortvarend van start en was het Giliano Wijnaldum die al na drie minuten de score opende. Met de rust bijna in zicht verdubbelde Nacer Barazite de voorsprong namens Nederland. Daarna werd het rustiger, ging het gelijker op en wist Frankrijk zich stukje bij beetje terug te knokken in de wedstrijd. Via Nicolas de Préville en Valère Germain kwamen les Bleus zelfs terug tot een gelijke stand.

Snel na de 2-2 van Germain was het echter Ricky ten Voorde die opnieuw voor de leiding zorgde in de wedstrijd. Na zijn treffer bleef de score onveranderd en eigenden de beloften zich in de troostfinale het brons toe. Feyenoorder Van Haaren, goed voor twee doelpunten, werd een dag later door de organisatie in Toulon uitgeroepen tot opvallendste speler ofwel Revelatie van het Toernooi. Hij ontvangt daarvoor de zogeheten John Haynes Trofee.

Read more about
Van Haaren
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments