Feyenoord Soccer Camp Curaçao dinsdag van start

Feyenoord Soccer Camp Curaçao dinsdag van start

66 jaar na de legendarische trip van het eerste elftal van Feyenoord naar Curaçao keert de Rotterdamse club terug op het meest exotische deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Vanaf dinsdag organiseert Feyenoord Soccer Schools namelijk voor de eerste keer het Feyenoord Soccer Camp Curaçao. kinderen van het eiland krijgen een week lang training op de Feyenoord-manier van oud-Feyenoorders Ben Wijnstekers, Ulrich van Gobbel, Mike Obiku, Robin Nelisse, keeperstrainer Pim Doesburg en Feyenoord Academy-trainer Davey van den Berg.

Initiatiefnemer Curtis Martels van Feyenoord Soccer Schools is na maanden van voorbereiding blij dat het eerste Feyenoord Soccer Camp van start gaat. 'Feyenoord leeft ook op Curaçao enorm en op deze manier kunnen de kinderen van het eiland van dichtbij meemaken hoe het is om deel uit te maken van de beste jeugdopleiding van Nederland. De oud-spelers die met ons meegereisd zijn, hebben samen dik 2000 wedstrijden in het betaalde voetbal gespeeld en dus heel wat ervaring, waar de kinderen van gaan profiteren. Feyenoord spreekt dermate aan in de regio dat er zelfs kinderen uit Suriname en Sint Maarten speciaal hiernaartoe komen om mee te doen.'

Martels is er daarnaast trots op dat het Feyenoord Soccer Camp is omarmd door de lokale gemeenschap. 'Het bedrijfsleven en lokale Feyenoordsupporters zijn enorm enthousiast over onze komst. Ze hebben allerlei initiatieven ontplooid om er voor te zorgen dat 55 minder bedeelde kinderen uit wijken als Fleur de Marie de kans hebben om volledig mee te doen aan het programma. Het Lions' Dive resort sponsort ons verblijf en allerlei lokale ondernemers onthalen ons zeer gastvrij. Op onze beurt zullen wij twee clinics verzorgen in wijken hier in Willemstad waar de kinderen weinig mogelijkheden hebben om te sporten. Bovendien bieden we de twee kinderen die het best scoren op talent, sportiviteit en inzet de kans om een week naar Nederland te komen en ook daar deel te nemen aan de Feyenoord Soccer School.'

Het Feyenoord Soccer Camp Curaçao begint dinsdag en duurt tot en met zaterdag. Feyenoord TV en RTV Rijnmond zullen binnenkort een uitgebreide reportage uitzenden over het eerste Feyenoord Soccer Camp op Curaçao.

Foto: Feyenoord.nl

Read more about
Curacao
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments