Man City neemt tijdelijk afscheid van ex-Feyenoorder Rekik

Man City neemt tijdelijk afscheid van ex-Feyenoorder Rekik

Karim Rekik maakt de overstap van Manchester City naar Portsmouth. Portsmouth meldt via de officiële kanalen dat het de zeventienjarige Rekik, die opgeleid werd bij Feyenoord en vorig jaar zomer voor een transfer naar de Eastlands koos, een maand huurt. Pompey heeft het momenteel zwaar en staat op de 24ste plaats in de Engelse eerste divisie, de Championship.

Rekik sloot vorig jaar aan in een lange rij talenten, die op jonge leeftijd Nederland verliet voor de andere kant van de Noordzee. Patrick van Aanholt (Chelsea), Oguzhan Özyakup (Arsenal), Kyle Ebecilio (Arsenal), Jeffrey Bruma en Nathan Aké (beiden Chelsea) besloten ook in hun tienerjaren hun geluk te gaan beproeven bij een buitenlandse club. Ook Rajiv van la Parra deed dat; hij liet Feyenoord achter zich voor Caen, maar speelt inmiddels bij sc Heerenveen.

Ook slaagde Portsmouth erin om Luca Scapuzzi met een emergency loan van vier weken op te halen bij de rijke club uit Manchester. Rekik maakte in september zijn debuut voor City in de Carling Cup en speelde later nog een wedstrijd in dat toernooi. Ook heeft hij meerdere interlands voor Oranje Onder-17 en Onder-19 achter zijn naam staan. Donderdag was de laatste dag dat spelers nog verhuurd mochten worden.

Read more about
Rekik
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments