Rekik: 'Wil bij de wereldtop gaan horen'

Rekik: 'Wil bij de wereldtop gaan horen'

„De aanpassing is snel gegaan”, vertelt Karim Rekik over zijn overgang van Feyenoord naar Manchester City. „Ik ben geweldig opgevangen door de spelers van het eerste. Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om wat je laat zien als speler. Daardoor word je geaccepteerd in een groep. Maar mannen als Kolo Touré, Nigel de Jong en Vincent Kompany voeren goede gesprekken met mij. Daar leer ik van en daar word ik beter van.”

Dat laatste is precies wat hij wilde. De reden waarom Rekik, zo legt hij uit, de overstap naar Manchester City maakte was er één gedreven door pure ambitie en niet door geld. Zijn vader vertelt later dat Karim „niet eens precies weet hoeveel hij verdient.” De speler is ervan overtuigd dat hij tussen wereldsterren bij Manchester City zich het best kan ontwikkelen. „Of het haalbaar is, weet ik nog niet. Maar ik wil graag als verdediger bij de wereldtop gaan horen.”

Toch blijft Rekik die jonge Nederlander tussen de sterspelers van City. „Ik vind het ook fijn dat mijn ouders en mijn broertje zijn meeverhuisd naar Engeland. Ze betekenen veel voor mij en anders zou de keuze veel moeilijker zijn geweest om zo jong al Feyenoord te verlaten.”

Read more about
Rekik
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments