Rekik debuteert bij Manchester City

Rekik debuteert bij Manchester City

Karim Rekik heeft dit weekend zijn eerste speelminuten in het eerste team van Manchester City gekregen. De jeugdinternational van Oranje onder 17 werd door coach Roberto Mancini twee invalbeurten gegund tijdens het toernooi om de Dublin Super Cup.

De 16-jarige centrale verdediger betrad zaterdag in het duel met een Iers combinatieteam (3-0) in de 67e minuut het veld voor Frederik Veseli, een dag later verving hij tegen Internazionale in de slotfase Aleksander Kolarov. The Citizens klopten Internazionale met 3-0 en veroverden daarmee de Dublin Super Cup. Vier Nederlanders kwamen in actie: Wesley Sneijder en Luc Castaignos voor Inter, Nigel de Jong en Rekik voor Manchester City.

Rekik won in mei met Oranje onder 17 het Europees kampioenschap in Servië. Een maand later speelde hij het wereldkampioenschap onder 17 jaar in Mexico. Daar werd Nederland in de groepsfase uitgeschakeld. De verdediger speelde vorig seizoen nog in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Read more about
Rekik
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments