Oranje onder 17 beroofd in Mexico

Oranje onder 17 beroofd in Mexico

Onbekenden hebben in Mexico spullen gestolen van spelers van het Nederlands voetbalelftal onder 17 jaar, dat meedoet aan het wereldkampioenschap voetbal in deze leeftijdscategorie. De inbraak had plaats in een hotel in de stad Morelia, waar Nederland zaterdag de eerste groepswedstrijd met 1-0 verloor tegen Congo.

„We betreuren dit incident ten zeerste”, aldus de woordvoerder van het voetbalteam zondagavond (lokale tijd). Op het moment dat het Nederlands elftal de wedstrijd tegen Congo speelde, werd in een aantal kamers ingebroken.

De zegsman gaf geen nader commentaar. „We hebben contact over deze zaak met de politie en met de FIFA (de organisator van het WK, red). Verder zeggen we er niets over. We zijn hier om te voetballen.” Nederland speelt dinsdag de tweede groepswedstrijd in Morelia, tegen Noord-Korea. Vrijdag staat in de noordelijke stad Monterrey een duel op het programma tegen het gastland Mexico.

Het WK onder 17 begon zaterdag. De finale van het toernooi heeft op zaterdag 10 juli plaats in het Aztekenstadion in Mexico-Stad.

Mexico heeft een belabberde reputatie op het gebied van veiligheid. Het land is al jaren het toneel van een uiterst bloedige drugsoorlog. Tienduizenden mensen kwamen om het leven door geweld tussen rivaliserende bendes en de veiligheidsdiensten.

Morelia, de hoofdstad van de zuidelijke deelstaat Michoacán de Ocampo, en Monterrey, hoofdstad van de deelstaat Nuevo Léon, zijn bepaald niet gespaard gebleven van het geweld. In de afgelopen dagen werden tientallen mensen vermoord in beide steden.

Read more about
Mexico onder 17
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments