'Ryo was direct de beste speler van Feyenoord'

'Ryo was direct de beste speler van Feyenoord'

Arsène Wenger heeft donderdagochtend op een persconferentie bekend gemaakt dat Ryo Miyaichi in de voorbereiding op het komende seizoen zal aansluiten bij Arsenal. De buitenspeler uit Japan tekende in januari een langdurig contract bij de Londense club en werd direct verhuurd aan Feyenoord om ervaring op te doen in het Europese voetbal in afwachting op een werkvergunning.

Miyaichi was direct een sensatie in de eredivisie en maakte veel indruk in zijn periode in Rotterdam, die vijf maanden duurde. 'Ik heb louter positieve dingen over hem gehoord,' vertelt de trainer van Arsenal. 'Hij zal zich sowieso melden bij ons in de voorbereiding.'

'Ik denk dat hij zeker goed genoeg is voor Arsenal, maar of hij er ook klaar voor is, zullen we nog moeten zien. We vragen in ieder geval een werkvergunning voor hem aan,' vervolgt Wenger. 'Wat ik goed vind aan Ryo is zijn timing bij zijn dribbels. Hij begrijpt wanneer hij moet gaan en waar hij moet gaan. Dat is erg belangrijk. Hij weet wanneer hij zijn snelheid moet begrijpen en is een intelligente speler. Het is een jongen die direct vanuit school profvoetbal is gaan spelen en was zelfs direct de beste speler van Feyenoord.'

Het zou bij de aanvraag voor een werkvergunning helpen wanneer Miyaichi wordt opgeroepen voor het Japanse elftal onder 23 jaar, dat zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Spelen in 2012. 'Dat zou mooi zijn. Het zou zelfs beter zijn als hij direct wordt opgeroepen in het eerste elftal van Japan. Ryo is een veelbelovende speler en iedereen die hem heeft zijn spelen is erg onder de indruk van hem. Het is een persoonlijkheid en een geweldige voetballer,' aldus Arsène Wenger.

Read more about
arsenal Ryo Wenger
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments