KNVB wil nu al aanscherping van Voetbalwet

KNVB wil nu al aanscherping van Voetbalwet

De Voetbalwet is er nog maar net, maar nu al wil de KNVB de wet verder aanscherpen. De voetbalbond vindt dat de wet tekortschiet, zo meldt Voetbal International.

"Nederlanders die zich in het buitenland schuldig maken aan voetbalgerelateerde misdragingen moeten worden aangepakt, zij stellen ons in een slecht daglicht", zegt manager competitiezaken Gijs de Jong. "Voetbalmisdragingen, zoals zwarthandel, het gooien van voorwerpen op het veld en het betreden van het speelveld, moeten strafbaar worden gesteld. En wat betreft de duur van de sancties hadden wij termijnen voorgesteld van 24, 36 of 120 maanden."

Eerder plaatste Jan Willem van Dop van FC Utrecht al vraagtekens bij de net ingevoerde wet. "Dit is niet de voetbalwet die in Engeland van kracht is. Dit is een aangepaste versie. Noem het een 'light-versie'. Ik heb niet het gevoel dat de overheid hier al klaar voor is", aldus Van Dop.

Read more about
KNVB voetbalwet ME
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments