Oekraïne meldt kritieke situatie rond belegerde stad Avdiivka

Oekraïne meldt kritieke situatie rond belegerde stad Avdiivka

KYIV (ANP/AFP) - De toestand in de belegerde Oost-Oekraïense stad Avdiivka is op sommige plekken uiterst problematisch. Terwijl een aantal weken geleden de situatie erg moeilijk was maar onder controle, is de situatie nu erg moeilijk en op sommige plaatsen kritiek, meldt het militaire bestuur van de stad.

De inname van de stad door de Russen zou een zeldzame overwinning zijn voor Moskou bij de Russische invasie die bijna twee jaar geleden begon. Rusland houdt volgende maand presidentsverkiezingen en een zege zou president Vladimir Poetin goed uitkomen.

Rusland begon in oktober een nieuwe poging Avdiivka in te nemen, waarbij troepen aan drie kanten de stad bestookten met artillerieaanvallen in een poging een Oekraïense terugtrekking af te dwingen. President Poetin claimde vorige week dat zijn troepen aan de rand van de stad stand hielden en op sommige plaatsen door de verdediging van Oekraïne waren gebroken.

Read more about
Schouten De Telegraaf Wouter Burger Feyenoord Vrouwen Feyenoord Onder 15 Feyenoord Onder 18
Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments