Zweed Signell nieuwe bondscoach Nederlandse handbalsters

| by admin

ARNHEM (ANP) - De Zweed Henrik Signell is aangesteld als bondscoach van de Nederlandse handbalsters. De 48-jarige coach tekende een contract tot en met de Olympische Spelen van Los Angeles in 2028. Hij is de opvolger van zijn landgenoot Per Johansson, die begin september stopte als bondscoach.

"Ik kijk er erg naar uit samen te werken met de staf en spelers", zei Signell via het Nederlands Handbal Verbond. "De Nederlandse manier van spelen is ontzettend attractief en het team bestaat uit veel speelsters van hoog niveau. Ik zie het als een mooie uitdaging om de ontwikkeling van dit team de komende jaren verder voort te zetten."

Interim-technisch directeur Jeroen Bijl is blij met de aanstelling. "Hij past goed in het profiel dat we van tevoren hebben geschetst. Signell beschikt over internationaal brede ervaring en heeft zowel de kennis als gedrevenheid om met staf en spelers vooruit te kijken en samen te werken aan maximale prestaties", aldus Bijl.

Signell was eerder onder meer bondscoach van de Zweedse vrouwen. Sinds 2022 had de oud-speler de Zuid-Koreaanse handbalsters onder zijn hoede.

Read the full article

Just in

Look at more articles