Fiorentina verslaat AC Milan in duel met drie gemiste penalty's

FLORENCE (ANP) - AC Milan heeft zijn tweede nederlaag in de Serie A geleden. De ploeg van Oranje-international Tijjani Reijnders verloor met 2-1 bij Fiorentina. De bezoekers misten twee strafschoppen, Fiorentina faalde een keer vanaf elf meter.

Moise Kean was namens de thuisploeg de eerste die een penalty miste. AC Milan-huurling Yacine Adli schoot tien minuten voor rust Fiorentina alsnog op voorsprong, waarna Theo Hernández en Tammy Abraham strafschoppen namens AC Milan misten. Na een uur tekende Christian Pulisic met een fraaie volley voor de 1-1, maar Albert Gudmundsson bezorgde Fiorentina met een hard schot de zege, 2-1.

AC Milan bezet de zesde plaats met 11 punten, 5 punten minder dan koploper Napoli. Fiorentina heeft 1 punt minder dan AC Milan en staat elfde.