Nieuwe coach laat Polman en Van der Heijden buiten handbalploeg

| by admin

ARNHEM (ANP) - De nieuwe bondscoach Henrik Signell van het Nederlands vrouwenhandbalteam heeft Estavana Polman en Laura van der Heijden buiten zijn eerste selectie gelaten. De Zweed wil andere speelsters in actie zien in de eerste ronde van de Golden League, de vriendschappelijke toernooien waarin Nederland het opneemt tegen Noorwegen en Denemarken.

De eerste ronde van de Golden League is van 24 tot en met 27 oktober in Noorwegen. Duitsland is daar de derde tegenstander. Oudgedienden als Lois Abbingh en Angela Malestein zitten wel bij de achttienkoppige selectie. Een woordvoerster van het handbalverbond NHV laat weten dat deze selectie alleen geldt voor de Golden League in Noorwegen. Polman en Van der Heijden kunnen bij volgende gelegenheden weer worden opgeroepen.

"Voor de aankomende jaren is het van belang het team in de breedte sterker te maken", zegt Signell in een persbericht van het NHV. "Ook met het WK van 2025 in Nederland in het achterhoofd wil ik graag andere speelsters in actie zien om hen zowel op individueel vlak sterker te maken als ook binnen het team te zien functioneren."

Oude garde

Polman en Van der Heijden behoren tot de oude garde van Oranje en wonnen medailles op EK's en WK's. In 2019 was de wereldtitel het hoogtepunt. Polman overwon zware knieblessures om er afgelopen zomer bij te zijn op de Olympische Spelen in Parijs. Daar strandde het team in de kwartfinales.

De tweede ronde van de Golden League wordt gespeeld in Denemarken van 21 tot 24 november. Daarna reist Oranje af naar het EK in Oostenrijk, Hongarije en Zwitserland, dat op 28 november begint. De tegenstanders in de groepsfase zijn Duitsland, IJsland en Oekraïne. Het Nederlands team speelt die groepswedstrijden in Innsbruck.

Read the full article

Just in

Look at more articles