Lavreysen mist WK-finale keirin: verliezen hoort er ook bij

Lavreysen mist WK-finale keirin: verliezen hoort er ook bij

BALLERUP (ANP) - Voor Harrie Lavreysen was zijn optreden op de keirin bij de WK baanwielrennen een bijzondere ervaring. De olympisch kampioen op het sprintonderdeel reikte op de piste van Ballerup niet eens tot de finale. "Dit is anders, maar verliezen hoort er ook bij. Zoals Roy (van den Berg) gisteren al zei: we zijn ook mensen", vertelde Lavreysen voor de camera van de NOS. Een dag eerder had hij samen met Van den Berg en Jeffrey Hoogland nog het goud gepakt op de teamsprint.

Hij was vanuit een positie achterin, bepaald door loting, zo ver mogelijk naar voren gereden in de eerste van drie ronden waarin, nadat een gemotoriseerde gangmaker uit de baan is verdwenen, wordt gesprint om de winst. "Ik moest veel meters maken, ze laten me er natuurlijk ook niet tussen."

Lavreysen miste zo de kans op een vijftiende wereldtitel waarmee hij recordhouder zou zijn geworden. Vrijdag volgt een nieuwe kans op de kilometer-tijdrit, een onderdeel dat hij voor het eerst rijdt op een WK. "Ik ben heel benieuwd. Het waren vandaag niet de benen waardoor het misging. Het was een tactische fout. Op de kilometer heb ik geen tactiek nodig, het is gewoon blind rammen."

Place comments
666

More comments

You are currently seeing only the comments you are notified about, if you want to see all comments from this post, click the button below.

Show all comments