Lavreysen en Hoogland naar halve finales keirin op WK baan

| by admin

BALLERUP (ANP) - Harrie Lavreysen en Jeffrey Hoogland hebben zich op de WK baanwielrennen gekwalificeerd voor de halve finales van het onderdeel keirin. Lavreysen won zijn heat waarvan de beste vier renners het toernooi vervolgen. Hoogland eindigde in zijn heat als tweede.

Bij keirin rijden zes renners achter een gemotoriseerde gangmaker. Als die na drie ronden uit de baan is verdwenen, sprinten de renners in drie ronden om de zege. Tijmen van Loon, de derde Nederlandse deelnemer, kwam niet door de eerste ronde en wist zich ook niet via de herkansingen te kwalificeren voor de kwartfinales.

Lavreysen was eerder al drie keer wereldkampioen op de keirin, voor het laatst in 2022. De 27-jarige Brabander veroverde woensdag op de teamsprint zijn veertiende wereldtitel waarmee hij de Fransman Arnaud Tournant evenaarde. Wint hij ook de keirin dan is Lavreysen de enige recordhouder.