Van Hanegem haalt uit: ''Dan kan je beter opdonderen''

| by Redactie FR12.nl

Willem van Hanegem is zoals altijd weer enorm uitgesproken. De oer-Feyenoorder is niet te spreken over een actie van een aantal supporters tijdens De Klassieker tegen Ajax. Van Hanegem is woedend over het aanstekerincident in De Kuip.

"Je kan niet van deze club houden, zoals zoveel miljoenen mensen doen, en dan elke keer het verzieken voor de club," vertelt Van Hanegem in het Algemeen Dagblad. "Ze hebben niet in de gaten dat dit je club op een gegeven moment naar de klote helpt. Ik kan me niet voorstellen dat er duizenden van dit soort mensen in de Kuip zitten. Er zit een aantal mensen dat altijd uit is op narigheid, en een aantal gaat daarin mee."

"Je gaat hier toch naartoe omdat je van het voetballen houdt, niet om de club schade toe te brengen?" vervolgt de Kromme. Van Hanegem hoopt dat Het Legioen in actie komt. "Je moet ze eigenlijk met elkaar aanwijzen, en dan nooit meer laten komen." Ook het plaatsen van netten is een maatregel die noodzakelijk is: "Het is natuurlijk te gek voor woorden dat het moet, maar hang dan gewoon die netten op. Ik kon het op televisie prima zien met die netten."

Van Hanegem ziet gelukkig ook nog genoeg supporters die zich wel weten te gedragen. "Ik reed gisteren door de stad, en ik zag drie jonge gasten, Feyenoord-sjaal om, helemaal verheugd richting het stadion gaan. Als je dat ziet, wat is dat dan geweldig, heel vrolijk, helemaal zin in. Zo moet het eigenlijk zijn. En niet hier naartoe komen om rottigheid uit te halen, dan kan je beter opdonderen."

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles