Valse start voor Feyenoord na puntenverlies in De Kuip

| by Redactie FR12.nl

Feyenoord heeft een enerverende wedstrijd tegen Fortuna Sittard niet weten te winnen. De Rotterdammers stonden een groot deel van de wedstrijd met tien man door een vroege rode kaart van nieuwkomer Bart Nieuwkoop. Net als vorig seizoen werd er wederom gelijkgespeeld tegen Fortuna Sittard in De Kuip.

Met aanwinst Nieuwkoop in de basis, Quinten Timber op tien en Calvin Stengs als rechtsbuiten begon Feyenoord redelijk aan de wedstrijd. Igor Paixão was een aantal keer gevaarlijk vanaf de linkerkant, terwijl de 27-jarige rechtsback Nieuwkoop enkele uitstekende voorzetten afleverde. Toch kwam de grootste kans in het begin van de wedstrijd op naam van Fortuna Sittard. Justin Bijlow wist echter een tegentreffer te voorkomen met een prima redding.

Voor Nieuwkoop was zijn rentree in De Kuip echter van korte duur. De verdediger werd door scheidsrechter Rob Dieperink met een directe rode kaart van het veld gestuurd. De kersverse aanwinst trapte op de enkel van Cordoba, maar er was van opzet geen sprake. Een ongelukkig moment voor Nieuwkoop, die de komende weken ook geschorst zal zijn. Trainer Slot greep direct in door Ramiz Zerrouki van het veld te halen en Thomas Beelen als centrale verdediger in te brengen. Lutsharel Geertruida nam hierdoor weer de rechtsbackpositie in.

Feyenoord ging in de tweede helft met tien man voor de drie punten. Al waren de eerste grote kansen direct voor Fortuna Sittard. Het vizier stond bij de bezoekers niet op scherp, waardoor Bijlow een aantal keer gemakkelijk kon keren. Met de steun van Het Legioen probeerde Feyenoord zich in de wedstrijd te vechten. Met goed voetbal zat het er zondagmiddag niet in en wist in dat opzicht niet te overtuigen. Uiteindelijk wist Feyenoord nog een aantal goede mogelijkheden te creëren.

Slot nam geen genoegen met een gelijkspel en wisselde zeer aanvallend. Ayase Ueda maakte zijn debuut in het shirt van Feyenoord en speelde samen met Santiago Gimenez in de aanval. Achterin was het daardoor opletten geblazen. Helemaal nadat Justin Bijlow uitgleed en Cordoba de bal binnen leek te kunnen schieten. Thomas Beelen wist echter zijn inzet van de doellijn te halen, waardoor het ongekend spannend bleef in De Kuip. Na zeven minuten tijd werd er niet meer gescoord waardoor het seizoen teleurstellend begint voor Feyenoord.

Opstelling Feyenoord
Bijlow; Nieuwkoop, Geertruida, Hancko, Hartman (76' Jahanbakhsh); Wieffer, Timber (76' Ueda), Zerrouki (35' Beelen); Stengs (84' Van den Belt), Gimenez, Paixão (84' Minteh)

To vote on the poll, go to the original article here.

Read the full article

Just in

Look at more articles