''Ik ben geen Don Corleone, die alle macht heeft bij Feyenoord''

| by Redactie FR12.nl

Feyenoord is onlangs overgestapt naar een nieuwe organisatiestructuur. Dennis te Kloese is nu officieel de algemeen directeur en technisch directeur van de Rotterdamse club. In een interview met het Algemeen Dagblad geeft Te Kloese meer uitleg over de nieuwe situatie.

''Als Arne Slot wél was vertrokken, dan was de structuur zo inrichten zoals nu is gebeurd geen optie geweest'', vertelt Te Kloese in gesprek met de krant. ''En mocht Arne ooit vertrekken, dan kijken we er zeker opnieuw naar. Maar mét Slot aan boord leek het mij niet handig om er een technisch directeur met eigen ideeën tussen te zetten.''

Feyenoord heeft Jelle Goes aangesteld als manager Recruitment & Development. Hij zal een deel van het werk van Te Kloese overnemen en zich richten op vrouwenvoetbal, de jeugdopleiding en de scoutingsafdeling. Mark Ruijl, voormalig hoofd scouting, zal zich daarentegen bezighouden met samenwerkingsverbanden met FC Dordrecht, Urawa Red Diamonds, Tigres, Defensor Sporting en Laranja Mecanica.

Te Kloese stippelt dus vooral het beleid uit rondom het eerste elftal. "Zolang Slot hier werkt, ben ik de technisch directeur. Arne is een geweldige trainer en de manier waarop we samenwerken verloopt goed. Dan is het niet verstandig om iemand met eigen ideeën ertussen te plaatsen. Dat zou volgens mij niet werken. Het is mijn beslissing of een speler komt of niet, en ook of we een speler verkopen."

''Maar er is zeker overleg met Arne Slot, uiteraard'', voegt Te Kloese toe. ''En er is een raad van commissarissen. Het is echt niet zo dat ik wakker word en kan zeggen: zo, die gaan we vandaag eens even verkopen voor die en die prijs. Ik ben geen 'Don Corleone', die alle macht heeft bij deze club. Als Arne Slot ooit zou vertrekken, zou dat een gat in de organisatie slaan. Maar zoals ik al zei: dan kunnen we ook weer denken aan een andere organisatiestructuur.''

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles