Feyenoord stap dichter bij de titel na overtuigende zege op RKC

| by Redactie FR12.nl

Feyenoord heeft de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk vrij eenvoudig gewonnen. Vooral Santiago Gimenez heeft indruk weten te maken in de punt van de aanval in De Kuip met zijn goede spel. De Mexicaan was dreigend en beslissend voor de ploeg van trainer Arne Slot.

Trainer Arne Slot stelde Alireza Jahanbakhsh op, maar zag de buitenspeler afhaken tijdens de warming-up. Igor Paixão was zijn vervanger. Feyenoord begon niet heel sterk aan de wedstrijd tegen RKC Waalwijk en de bezoekers kregen enkele kansen. Quilindschy Hartman voorkwam zelfs een openingstreffer van Vurnon Anita door een bal van de doellijn te koppen.

Niet veel later nam Feyenoord het initiatief en creëerde het enkele grote kansen. Mats Wieffer was dichtbij een doelpunt door uit een corner op de paal te koppen. Niet veel later was het dan toch 1-0 voor Feyenoord. Wieffer gaf voor, maar via een verdediger van RKC Waalwijk ging de bal het doel in. Daarna denderde Feyenoord door en was er geen houden meer aan.

Na een uur spelen stond er 5-0 op de het scorebord. Igor Paixão, Quilindschy Hartman en Santiago Gimenez stonden op het scoreformulier. Voor Slot was dit een ongekende luxe en ook een reden om diverse spelers rust te geven. Lutsharel Geertruida, die terugkeerde van een hamstringblessure, mocht gaan rusten in aanloop naar de belangrijke wedstrijd tegen AS Roma. Ook Orkun Kökcü en Hartman gingen naar de kant.

Feyenoord nam gas terug en met de nieuwkomers in het veld werd het ook iets slordiger. Dat leverde voor RKC Waalwijk een doelpunt op. Julen Lobete sloeg toe met een subtiel stiftje over Timon Wellenreuther. Met de ingevallen Ezequiel Bullaude voor uitblinker Gimenez werden er geen doelpunten meer gemaakt. Voor Feyenoord wacht donderdag de kraker tegen AS Roma in De Kuip.

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles