Boze Koeman ziet wel lichtpunt: "Wieffer was de enige"

| by FR12Lars3311222222xxx

Het Nederlands elftal kwam zondagmiddag niet goed voor de dag in de verloren troostfinale van de Nations League tegen Italië (2-3). Het was alweer de derde pijnlijke nederlaag onder bondscoach Ronald Koeman, die in zijn ploeg 'bereidheid' miste. Feyenoorder Mats Wieffer wees hij daarbij aan als de grote uitzondering.

"Op basis van de eerste helft maak ik me zorgen", zei Koeman tegenover de NOS. Bij rust keek een tot dan toe kansloos Oranje tegen een 0-2 achterstand aan. "Ik schaam me ook. Ondanks de nederlaag waren er tegen Kroatië veel aanknopingspunten, maar dan speel je zo'n eerste helft. Dat gaat niet over voetbal, maar over mentaliteit. Dat reken ik mezelf aan. Misschien ben ik niet duidelijk geweest."

De bondscoach zag dat bepaalde basisprincipes niet goed werden uitgevoerd. "We sluiten niet terug tot de rand van de zestien. Als je ziet hoe we terugschakelen, Wieffer was de enige", zei hij over de Feyenoord-middenvelder. "Dat is de basis van een elftal. Het gaat niet over technische kwaliteiten, maar over bereidheid. Dit neem ik mij zo verschrikkelijk kwalijk."

Also read

Read the full article

Just in

Look at more articles