Thailand wil na 1,5 jaar weer verbod recreatief marihuanagebruik

| by Author1

BANGKOK (ANP/AFP) - De Thaise regering wil recreatief gebruik van marihuana verbieden, pas anderhalf jaar nadat het werd gelegaliseerd. De minister van Gezondheid zegt volgende week een nieuw wetsvoorstel te presenteren aan het kabinet.

Het blijft wel toegestaan om marihuana om medische redenen te roken, maar "het gebruik voor de lol wordt gezien als verkeerd", zegt minister Chonlanan Srikaew.

Recreatief gebruik van marihuana werd in juni 2022 gelegaliseerd door de toenmalige regering. Sindsdien hebben honderden coffeeshops hun deuren geopend in Thailand, met name in Bangkok. Sinds augustus heeft het land een nieuwe premier, Srettha Thavisin, en hij wil dat terugdraaien. Hij vreest dat het roken van cannabis kan leiden tot "bredere drugsproblematiek".

Thailand stond lang bekend als een land met strenge drugswetten, maar werd in 2018 het eerste Zuidoost-Aziatische land dat medisch gebruik van marihuana legaliseerde. De vorige regering zette sterk in op de ontwikkeling van een industrie om medicinale marihuana te kweken. Dat moest de economie minder afhankelijk maken van toerisme.

Read the full article

Just in

Look at more articles